Activiteiten
Tine van Ham-Vermulst en Joep van Ham nemen afscheid van het bestuur van SJV 2009/2010
Tine van Ham-Vermulst en Joep van Ham hebben in 1995 als erven van Jan Vermulst de gelijknamige stichting opgericht om het levenswerk van Jan in stand te houden. Zij hebben in 2009 afscheid genomen van het bestuur van hun stichting en op 27 juni 2010 wordt hen een afscheidsconcert aangeboden.
Capella KAN uit Arnhem-Nijmegen o.l.v. José Doodkorte zal dit concert met de titel Tempus Fugit verzorgen. Naast natuurlijk werken van Jan Vermulst, zullen onder meer werken worden uitgevoerd die zijn ontstaan dankzij de door de Stichting georganiseerde Compositiewedstrijden Tijd en Rainbow / Regenboog.

Het bestuur bedankt Tine en Joep voor hun vertrouwen, inzet en prettige samenwerking!

Ook u kunt dit concert bijwonen. Kijk voor meer informatie in de concertagenda van het koor. Van harte aanbevolen!


naar bovenKerstconcert in St. Trudokerk in Stiphout 2009
Na het succes van vorig jaar komt ook in 2009 het maar liefst 90 leden tellende gemengde koor Hagacantare o.l.v. René Verhoeff weer vanuit Den Haag om een fantastisch kerstconcert te verzorgen in de St. Trudokerk in Stiphout. Natuurlijk worden ook bewerkingen gezongen van Jan Vermulst. Datum: dinsdag 15 december 2009, aanvang 19.30u.

naar bovenSongbook Europa Cantat XVII Utrecht 2009
Al vele jaren werken de Stichting Jan Vermulst, Annie Bank Edition en Europa Cantat samen tijdens de driejaarlijkse Europese festivals. Deze keer sponseren de Stichting Jan Vermulst en Annie Bank Edition het festival met de uitgave van het 144 pagina's tellende Songbook! De bundel is samengesteld door de Muziekcommissie EUROPA CANTAT XVII Utrecht, Michael Gohl en Harold Lenselink en is een uitgave van Annie Bank Edition.

Het Songbook wordt tijdens het festival dagelijks gebruikt bij de Open Singing, workshops èn op de terrasjes in de binnenstad van Utrecht. Nadien gaat de bundel de hele wereld over.

Lees hier meer over het Songbook

naar bovenCompositiewedstrijden v.a. 1995
Sedert 1995 heeft de Stichting Jan Vermulst meerdere compositiewedstrijden georganiseerd in samenwerking met de 3-jaarlijkse manifestaties van Europa Cantat en Annie Bank Edition.
De compositiewedstrijd was erg populair onder met name jonge componisten, veelal afkomstig uit de Europese landen, maar ook uit Noord- en Zuid-Amerika, China en Oost-europese landen zoals Oekraine.
In 1999 in Nevers (Frankrijk) ging de Jan Vermulstprijs van de compositiewedstrijd ''Tijd'' naar Edwig Abrath uit Antwerpen (Belgie). In 2003 in Barcelona (Spanje) werd Laurent Beeckmans uit Brussel de winnaar in ''Rainbow'' en in Mainz (Duitsland) 2006 wist Willie Soenen uit Roeselare (Belgie) de Jan Vermulstprijs in de wacht te slepen in de compositiewedstrijd ''Drinking Songs''.
In 1995 werd de eerste compositiewedstrijd georganiseerd, toen nog uitsluitend in de Benelux. Gevraagd werden werken voor SAB-koor. De Jan Vermulst prijs werd gewonnen door Johan de Wit.
Op de website van Annie Bank Edition kunt u uitgebreide fragmenten van de bekroonde werken inzien en in een aantal gevallen beluisteren.

In 1998 werd een orgel-compositiewedstrijd georganiseerd, die weliswaar veel inzendingen teweeg bracht, doch meerendeels van uiitzonderlijke slechte kwaliteit. Het juryrapport was aanleidng tot vele boze componisten. Zoiets moeten we natuurlijk niet hebben. De door de jury unaniem gekozen winnaar was Daniel; Charles Fowley, Toronto Canada.

Tijdens de manifestatie van Europa Cantat 2009 in Utrecht is geen compositiewedstrijd georganiseerd maar sponserde Stichting Jan Vermulst in samenwerking met Annie Bank Edition het Songbook.


naar bovenNederlands Muziek Instituut (2008)
Het archief van Jan Vermulst is overgebracht naar het Nederlands Muziek Instituut in Den Haag. Na archivering en digitalisering van alle composities van Jan Vermulst zal de catalogus beschikbaar komen op de internet pagina van het N.M.I.
Tot dat moment blijft de catalogus beschikbaar op de internet pagina van de stichting: www.janvermulst.org


naar bovenKerstconcert in St. Trudokerk in Stiphout 2008
Op dinsdag 16 december 2008 heeft het Haagse koor HagaCantare o.l.v. Rene Verhoeff een Kerstconcert verzorgd in de St. Trudokerk te Stiphout. Het druk bezochte concert is zeer in de smaak gevallen en vraagt om herhaling in 2009.naar bovenLinks
Koormuziek.pagina.nl

Koormuzieknet.nl

Kerkmuziek.boogolinks.nl

Annie Bank Edition

Excellent Music Holland

Europa Cantat

Musicanet


Kerkorgel-Componisten.pagina.nl

Aart de Kort

Organmusic.nl

Het Orgel.nl


Nederlands Muziekinstituut

Zangschool Nijmegen

naar boven